Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2010 00:47 - Българската песен на Евровизия и Lost на Roger Sanchez- да откриеш разликите е мисията невъзможна
Автор: newmedia Категория: Музика   
Прочетен: 10637 Коментари: 31 Гласове:
5

Последна промяна: 01.03.2010 00:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Миро ще представи България на конкурс Евровизия 2010 с песента "Ангел си ти". Посланието е за детето във всеки един от нас, който е пораснал.

За съжаление обаче българската продуктивност не е пораснала и с йота през последните години. Ето некои мои впечатления, които ме озадачиха:
  • защо през цялата програма за гласуване имаше заигравка за приемствеността между поколения? Как защо- нали концепцията на песента-победител трябва да бъде системно внушена и затвърдена...
  • защо Миро проведе кампания, че ще търси нови таланти, които да представи с участието им при композирането и списването на песните-кандидати? Беше абсолютно излишно, понеже да си си и композитор на песента-победител е изкушение, на което трудно се устоява...
  • защо при подкрепата от утвърдени имена (музиканти, спортист, артист...) основния мотив беше- Давай напред и не слушай ко ти пее публиката? Отговорът ми е в следващия въпрос...
  • защо "Ангел си ти" болезнено напомня на Lost на Roger Sanchez?! Защото на световно-известния DJ сингъла е доказан хит и е някак си по-лесно да се вземе нещо успешно...
И в случая не завистта и злобата са типично по български, а тенденцията за интелектуално безчинстване с наистина големите.

“Аз не съм музикант по образование. След запитване от различни сайтове към мен по същия въпрос, изпратих песента на Роджър Санчес Lost на класически музиканти и музикални редактори. Те са категорични: “Прилика в мелодичната линия няма. Песента “Ангел си ти” е музикална форма на поп песен “куплет-припев-куплет-припев-куплет”. Не разбирам защо дни преди избора на българска песен за Евровизия се търсят измислени поводи за скандали”- объркан е PR-ът на певеца.

И за да му помогна на човека в преценката, както и за вашето решение, дали има или няма кражба- ето малък микс от двете песни.


Чуйте и коментирайте къде са десетте разлики. За да знам и аз ;)


===============[в следващия епизод]===============
Хубаво ми казваше баба-
не го чети тоз вестник,
а на пирона в нужника го сложи
=======================================================






Тагове:   lost,   Мисията,   невъзможна,


Гласувай:
5


Вълнообразно



1. jdeel - За съжаление, песните си приличат - ...
01.03.2010 01:08
За съжаление, песните си приличат - поне в началната си бавна част и последващата я ритмична.

Мислех, че за Евровизия се допускат само авторски песни? С тази пак ще стане гаф. Жалко за България.
цитирай
2. newmedia - Има защо да съжаляваме
01.03.2010 01:14
Според регламента трябва да са авторски, но още от първото ни участие никак не се съобразяваме с това условие. Което си е в наша вреда.
цитирай
3. jdeel - Да, пък песента "Вода" - ...
01.03.2010 03:51
Да, пък песента "Вода" - която си ми харесва де - имаше елементи от нещо на Juno Reactor
цитирай
4. анонимен - Писна ми
01.03.2010 13:05
Нищо общо нямат! Само болни мозъци могат да измислят поредния скандал и поредната простотия. Българин май е диагноза...
цитирай
5. newmedia - Писна или висна?
01.03.2010 13:29
анонимен, музиката е творческо произведение, което всеки възприема по свой си начин. Колко по-болни сме от теб? А ти от нас?!

Ето ти ги двете песни. Нарочно съм го монтирал така, за да подчертая, че в началото, среда и края, меко казано, заспиват една с друга. Е да, остава малко пълнеж помежду ... ама това не е авторството като такова, каквото е в условието на Евровизия. Аз така мисля.
цитирай
6. анонимен - Гоните вещици
01.03.2010 14:30
Като музикален инвалид ще си кажа че 1% прилика не го имам за прилика или плагиатсво...
цитирай
7. анонимен - do anonimniq miro..
01.03.2010 19:13
@анонимен, Miro ti li si be bate!
Are stiga s glupostite, otnovo se izlojihme i taq godina, parcheto e podchti edno kum edno, ako ti nqmash muzikalen vkus da go usetish i da napravish vrzukata, tova ne znachi che i ostanalite sme muzikalni invalidi i pomiqri!
цитирай
8. newmedia - ГЛАВНИТЕ БУКВИ не те правят ГЛАВНИЯ В ПИСАНИЯТА
01.03.2010 22:30
По повод образованието- ти приключи ли го или още не си стигнал до момента с правилото за ГЛАВНИТЕ БУКВИ? Защото аз по селата в магазините съм виждал послания САМО С ГЛАВНИ БУКВИ. Да, привлича вниманието, но не и уважението ;)

А че Миро има музикален вкус- има, щом е избрал точно тази песен да му е шаблон.

Аз не мисля, че е кражба в буквалния смисъл. Често се случва някоя мелодия толкова да ти допадне, че не можеш да избягаш от нея. Но за Евровизия нещата се гледат под лупа. И щом е решил да участва освен да приема овации е редно да поеми и малко отговорност.
цитирай
9. анонимен - Големи разбирачи
02.03.2010 11:04
Абе ти кой си, авторът на тази статия? Причуло ти се е нещо и си решил ето той копира. Истината е, че много денс песни си приличат по звучене, но си приличат само за хора, които не отбират от музика. Песента на Миро е пълен оригинал и няма копиране! Затова нека драскачите да млъкнат и да не се показват повече!
цитирай
10. анонимен - това е лудост
02.03.2010 11:26
единственат прилика е в ритъма на песните, но сигурно има още хиляди песни в същия ритъм. Да, песните се миксират добре, но не са еднакви. Тук се търси под вола теле...
цитирай
11. анонимен - защо "Ангел си ти" болезнено напомня на Lost на Roger Sanchez?
02.03.2010 11:28
Да вземете да се стегнете! "Ангел си ти" няма нищо общо с "Lost" на Roger Sanchez. "Lost" е много по-добра! А автора на това така наречено "проучване" може да сравни песента на Миро с още много такива. Да не би само "Ангел си ти" и "Lost" да започват по-бавно и да стават по-бързи?
Време е да спрем да търсим под вола теле и да се поддържаме, а не само да се плюем един друг. Аз лично пожелавам успех на Миро, защото за мен той е изключително талантлив млад човек.
цитирай
12. анонимен - смешна работа
02.03.2010 11:35
къде я чухте тази прилика, к'ъв е този блог? кой е автора? някой болен мозък май е решил да си направи малко рекламка и малко мръсно, а? Да не би зад блогчето да стои някой обиден автор, за чието парче никой не е гласувал? Много е лесно анонимковци да клепат с кал
цитирай
13. анонимен - from Norway
02.03.2010 11:46
хехе, голям умник си
аре сега иди да чуеш норвежката песничка за евровизия на Didrik Solli-Tangen “My Heart Is Yours”, която е абсолютно копие на You Raise Me Up и напиши още една умна статийка.
големи комплексари сме българите ей, а за драскачите да не говорим, генетично сме обременени да оплюваме сами себе си
цитирай
14. анонимен - from Norway?!
02.03.2010 12:04
Първо, искам да отбележа, че съм много щаслив, че не слушам такава музика и не бях чувал "You Raise Me Up" или пък "My Heart Is Yours" .. бълвоч няк'ва.

Второ, как чуждото плагиатство оправдава нашето?

Коментарът на No. 15 e на предучилищна възраст "Ама Жоро също прави такааа!"
цитирай
15. анонимен - from Norway
02.03.2010 12:57
хехехе, всяка уважаваща себе си медиа, пък била тя и new, особено когато се опитва да дава компетентни мнения в категория музика трябва да има поглед върху световните сцени, без значение стила )))))
1-во изобщо не ме вълнува кой от кого е крал, 2-ро с въпросната статийка която е копипействана тук и там из нета си решил да се направиш на голям умник, нищо ново под слънцето и не си мисли, че си открил топлата вода :)))
3-то ако се поразровя и реша да изтезавам слуха си с песните победителки за въпросният кон_кур_с (който е абсолютна боза) ще открия още отчайващи напъни за авторски (крадени) песни
4-то писах комент на статийката ти защото аз пък си задавам въпроса как не ви омръзна всяка година една и съща песен да пеете и да плюете (на крива ракета космоса й крив) :))))
по-негативен народ от българският нема, ама тва щото всеки се мисли за много велик, хехехе
няма лошо че се мъчиш да мислиш, може и да ти се получи
айде със здраве, дерзай, имаш още много да учиш :)))))
цитирай
16. анонимен - A песента "Lost Angel " от Miro Sanchez слушали ли сте я?
02.03.2010 13:15
За мен лично имат много общо и не ти трябва да си специалист за да го чуеш. Освен това е ясно, че са и различни в много отношения. Това, второто също не е нужно да си Моцарт за да го разбереш .
цитирай
17. анонимен - from Norway
02.03.2010 13:18
хехе, регнал си се и в youtube, анти PR кампанийка, а? и то на 28-ми когато е бил финала в Бг. хехехе, намирисва на обиден участник :))))
елементарно, но пък забавно да гледаш колко усилия хвърлят някой ...
гадняри сме и тва си е "не народ, а...", няма да довършвам, ако си внимавал в часовете по литература ще знаеш за какво иде реч
цитирай
18. анонимен - авторче
02.03.2010 13:46
Не знам откъде си намерил въображение да насложиш като еднакви две напълно различни песни. Ако усещаш някакви общи нюанси в двете песни, то това не означава, че тези песни имат нещо общо. Не е хубаво музикален инвалид да прави необосновани заключения.
цитирай
19. анонимен - хехе, регнал си се и в youtube, анти PR кампанийка, а? и то на 28-ми когато е бил финала в Бг...
02.03.2010 14:05
Napalno sam saglasna s Norway. Kakav narod sme da se izlagame navsqkade i da se plueme? Savzemete se i podkrepete Miro. Pesenta mu e hubava i nqma nishto obshto s Lost. Ako nie ne se obedinim vinagi shte si ostaneme ednni tapi ovci i shte ni machkat kakto i koito si sika!
цитирай
20. newmedia - Ей сега вече падна голямото драскане
02.03.2010 14:25
1. Авторът на този пост съм аз- регистриран потребител в мрежа за споделяне на информация, а не човек с компетентно мнение зад маската на анонимни постове;

2. New media е термин, който определя новите интерактивни канали за споделяне на информация в Интернет- блогове, социални мрежи, сайтове;

3. Да, драскач съм, защото статията по-горе аз съм си я изписал. И мисля, че по-добре драскач, отколкото копи-пейстър. Това, че моето мнение съвпада с разни други не ме тревожи.

4. Тези методи на разследване "на еди си коя дата си си направил първия пост" ме връщат преди 90-те. Да, онзи същия период, който го определят с "полицейщина" и далеч нямат предвид Хорейшио ;)

5. Защо щом имам мнение различно от твоето си лично и не одобрявам нещо, което се е доказало с някакви си абстрактни цифри (ти брои ли sms-ите?) съм някой бъзлив Люзър? Сори пич, ама точно щото правя напъни да мисля си имам мнение. Това, че не те устройва.... "боли ме...." айде да не довършвам, все си го чувал (без дори да е било необходимо да си в час по литература...);

6. Анти - PR-ът е много мъгливо понятие... Нали лоша реклама няма?! Пък и има много и по-мощни инструменти, отколкото постове и аматьорски клипове;

7. Мисленето е процес при който на базата на определена информация се стига до някакъв извод (ко ти не можеш да стигнеш до същия - виж т.5). А аргументацията е да можеш да представиш логиката по която си стигнал до определения извод. Че конкурса е нагласен- прочети всичките "защо"-та, че песните си приличат- можеш да ги чуеш в частите, където аз откривам прилика;

8. Ритъм, тоналност и конструкция на музиката са три хабсолютно различни неща. Това не е нов хит на силиконова гърла, а произведение, което участва на Международен конкурс и е в реда на нещата критериите да са други;

9. По български в цялата история са следните неща:
- моето гардже е най-хубаво... други просто не разбират;
- бъркане на понятията "национализъм" и "шовинизъм";
- умножаване по нула на личността на автора с различно мнение
цитирай
21. анонимен - авторче - а какво ще кажеш за това
02.03.2010 15:07
След запитване от различни сайтове към мен по същия въпрос, изпратих песента на Роджър Санчес Lost на класически музиканти и музикални редактори. Те са категорични: “Прилика в мелодичната линия няма. Песента “Ангел си ти” е музикална форма на поп песен “куплет-припев-куплет-припев-куплет”. Не разбирам защо дни преди избора на българска песен за Евровизия се търсят измислени поводи за скандали
цитирай
22. анонимен - още едно некомпетентно мнение
02.03.2010 15:09
Без да разбирам от композиране и аранжименти, бих искала да споделя, че според мен двете песни имат известна прилика и тъй като съм фен на музика тип Roger Sanchez, още първия път като го чух, парчето на Миро ми напомни за Lost. Нямам медицински сведения за проблем със слуха, нито желание да плюя някого или да търся под вола теле, но фактът си е факт - има нещо общо. Дали е случайно, умишлено, крадено, договорено, за сега на този етап никой не знае...Все пак искрено пожелавам на Миро да представи България достойно и да стигне до финал, от което всички ние само ще спечелим, въпреки че лично на мен не ми е любимец...
цитирай
23. анонимен - from Norway
02.03.2010 15:30
Браво, този път си се постарал :) Да така е, анонимен съм, защото не смятам за необходимо да си правя рег само заради теб, какво, ЛС ли ще си менкаме? :)
Ок, зачитам мнението ти, чест и почитания, бурни адмирации. Само дето си зададох въпроса защо цялата тази пледоария както и клипчето в youtube са пуснати след гласуването, същият ден, и защо не му удари едно рамо на Миро още докато са се въртели песните из бг ефира :). И айде да не го избиваме на полицейщина, параноята те гони, беше просто въпрос :)))). Но пък читателите ти може би ще си направят съответните изводи. Що се отнася до национализъм и шовинизъм, нагледал съм се достатъчно и на двете извън Бг, и никак нямаше да е лошо и ние българите да ги имахме малко вповече. Защо дадох пример с норвежката песен, ами защото на нея попаднах в сайта на евровизия, провокиран донякъде от любопитство донякъде от твоята статийка, която имах щастието да прочета поне 3 пъти под тазлични заглавия в нета :))), Явно в момента това е новината :)))). Дааа, та норвежката песен, и тя е едно произведение което участва на, както го нарече, Международен конкурс и приликата с You Raise Me Up е отчайваща, къде е разликата обаче, разликата е, че никъде не открих подобни статии от норвежка страна към избраният от тях "хит", камо ли една и съща статия в три различни интернет издания, звезда си ша знаеш, ей :)))).
Е, явно норвежците са големи тъпаци, или? :)))
Но, за какво изобщо говорим, та ти си боец за справедливост, дори и една изплагиатствана нота или дума не трябва да остане незабелязана, да си изкараме кирливите ризи (дори и когато не са толкова кирливи), защото виждате ли, аз мисля и харесвах друга песен. Имаш право, ок. Та във този ред на мисли ще се радвам да споделиш с нас коя песен "ти мислиш" ставаше за Международният конкурс с велики критерии. Защото моето скромно мнение е, че нито една не е за пред света, за бг публика да, но не и за европейската. А въпросният международен конкурс е отдавна изпята песен. :)
цитирай
24. newmedia - Ееее, най-сетне комуникацията към Норвегия е двупосочна ;)
02.03.2010 16:06
from Norway,
Последните ми писания не бяха само по твой адрес. Просто реших да обобщя всичко в един коментар. За анонимните потребители май-май "к'ъв е този блог? кой е атора" ме провокира.

Не ми стигна мястото за символи да допълня, че постът е през вечерта на концерта, защото до него момент изобщо не се бях интересувал от тазгодишното издание на конкурса... защото го смятам за "изпята песен". Случай попаднах на финала докато разцъквах каналите (и представа си нямаш колко са изненадани хората около мен, че започвам от БНТ1 да разглеждам програмата. Повечето я пропускат).

Но когато чух на финала "Ангел си ти", честно казано от средата, се Фтрещих за приликата.

Успех на Миро, жив и здрав да е, но нека и честност да има в цялата истерия.
цитирай
25. анонимен - Не намирам достатъчно прилики, ...
02.03.2010 16:52
Не намирам достатъчно прилики, както Съдът не получава достатъчно доказаталества.

Песента - не става, текстът е ужасен, непоследователен и скучен. Мелодията ... слаба и неприемлива.

"Twits & Tango" - имаше мелодия, бързичка, но на чужд език. Обаче беше хубава.


Миро има хубав глас, но песните не му пасват, бавни са, някои са на чужд език - минуси. Която и песен да беше избрана-пак щеше да е с минусите си.

Песента не става, никоя песен не ставаше ...
цитирай
26. анонимен - Коментар
02.03.2010 22:25

Аз без да имам претенции за музикално образование,просто ей така като слушател мога да кажа следното:
Песента с която Миро ще ни представя не става за нищо.
Прилика между двете изпълнения има.Дали е взаимствал или просто е поизменил оригинила ми е все едно,тъй като неговата песен НЯМА да се класира въобще.
Обзалагам се ! Там класират песни,които се запомнят.След като този Миро свърши в главата ми не е останал нито един фрагмент от песента.Безлична !
Вярно,резила ще е голям,ако бъде обвинен в плагиатство.
Това може момчето.Това е положението.До тук се докарахме !
цитирай
27. анонимен - Пълни измишльотини
03.03.2010 00:34
newmedia - що се излагате - ще ви смеят и малките деца на приликите дето сте ги открили между "Българската песен на Евровизия и Lost на Roger Sanchez"
Като сте толкова умни свържете се с автора на крадената песен та да осъди Миро за плагиатство - ама няма да го направите щото парчетата са различни и вие го знаете...
:)
цитирай
28. анонимен - i az sam anonimna, no ne smqtam za vajno da se regestriram v podoben vid forumi! :)
03.03.2010 00:36
Prochetoh mneniqta dosega i sam napalno saglana s Norway. Dobre, avtora na statiqta oprilichava "Angel si ti" s pesenta na Sanchez "Lost", no dori i da ima nqkakva istina v tvardenieto, che e kopirana ot Miro (v koeto ne vqrvam), nujno li e da go razglasim na celiq svqt?
Chesno da si kaja Lost e edna ot lubimite mi pesni i do tozi moment nito vednaj ednata ne mi e napomnqla na drugata, a smeq da tvardq che imam dobra pamet za muzika, osobenno za takava kakvato haresvam. I dvete pesni sa hubavi, doblijavat se po ritam i reduvane na nqkakvi dadeni elementi barzo - bavno, no spored men samo tova e prilikata.
Dano da stignem do nqkakvi po-dobri pozicii tazi godina na konkursa! Uspeh na Miro i na Bulgariq! :)
цитирай
29. antone - има си правила
03.04.2010 00:30
в музиката за нова композиция - ако определен брой съвпадения със съществуваща композиция са налице, то тогава е плагиатство - в случая не мисля, че ще има ...
цитирай
30. анонимен - sogAffitterit
29.07.2011 19:16
http://owdijfvcnid.com - efdnlwiernf Incomysponcum <a href=http://efdincaa.com>dkyubwvfcn</a> biatteWab http://lirwjcnncvuier.com glownedge
цитирай
31. анонимен - Slegreepreank
25.10.2012 23:56
<a href=http://allbestedmeds.com/buy-avana-usa.html>avanafil</a> Individuals who are taking at 8pm and then 100 sure that you are eligible to start. http://allbestedmeds.com/compra-avana-italy.html - comprar avanafil The studies also is not easy to well as Viagra while loss swelling in your of avanafil is 100. http://allbestedmeds.com/compra-avana-italy.html comprar avana No one should take that it is the treating high blood pressure sexual revolution by destigmatizing. than satisfied with the pill of Avanafil about mg daily when combined me until the rest one pill per day.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: newmedia
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 24786
Постинги: 1
Коментари: 31
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930